Облицоване на фасади с HPL

Облицоването на фасади с HPL панели е едно от най-новите направления в архитектурата. Фасадните облицовки от HPL плоскости са иновативен продукт. Тяхното разнообразие от декори и формати дава на архитектите много възможности.

Облицоване на фасади с HPL.
Окачена фасада от HPL (high preasure laminate) панели – едно от най-новите направления в архитектурата. Фасадните облицовки от HPL плоскости са иновативен продукт. Тяхното разнообразие от декори и формати дава на архитектите много възможности.
Високата еластичност и якост при огъване на HPL панелите гарантират издръжливостта на фасадите срещу въздействието на атмосферните влияния. Основната функция на облицовъчните HPL плоскости е отблъскването и хидроизолацията от дъждовните води. От друга страна, ефективността на топлоизолационния слой е гарантиранан чрез минималния риск от намокряне и механично увреждане.

HPL плоскостите са с висока плътност и са съставени от ядро, изградено от целулозни нишки. Покрити са с акрилна PVDF смола по специална формула, осигуряваща надеждна и трайна водоустойчива повърхност и устойчивост срещу ултравиолетовите лъчи, което запазва цветовете.

HPL окачените фасади са лесни за поддръжка. Важно е да се знае, че панелите от HPL са произведени в съответствие с изискванията и екологичните норми и отговарят на много национални и международни стандарти – EN438 и температура. Плоскостите с оглед на начина на изработване под формата на пресоване на многолистни слоеве, могат да бъдат с алуминиева вложка и различни видове крайно покритие.

От друга страна, ефективността на топлоизолационния слой е гарантирана чрез минималния риск от намокряне и механично увреждане.

Най-новите ни проекти

Разгледайте най-новите ни проекти на фасади на сгради.